top of page
53220420_2705688482782326_69012880855526

SALONUL IMOBILIAR INCEPE VINERI, 7 SEPTEMBRIE LA BUCURESTI. ULTIMELE FONDURI PRIMA CASA DISPONIBILE

Vineri, 7 septembrie, începe la Palatul Parlamentului Salonul Imobiliar București, cel mai mare târg de profil, ajuns la a cincea ediție.
În cadrul programului guvernamental Prima Casă din plafonul distribuit la începutul anului 2018 au mai rămas disponibile doar 25% din fonduri, conform datelor Fondului Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prezentate la solicitarea SIB.
”Programul Prima Casă poate fi considerat unul din cele mai de succes programe guvernamentale, cu peste 245.000 de români și familiile lor ce au ales să se de mute în casă nouă, datorita facilităților de garantare oferite. Popularitatea programului este confirmată și în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporție de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent cca 16.600 de garanții și promisiuni de garantare. Programul își menține scopul social, contribuind direct la creșterea calității vieții tinerilor, fapt confirmat de prezența în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creștere conexe în sectorul construcțiilor și industriilor de producție mobilier și amenajări rezidențiale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general Fondul Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu ocazia începerii Salonului Imobiliar București.
În cadrul Salonului își expun oferta mai mult de 100 de expozanți totalizând peste 10.000 de unități locative din toate zonele Bucureștiului, precum și locuințe de vacanță. În premieră vor fi expuse și oferte imobiliare din Dubai prin intermediul brokerului Alman Almanarat care va expune pentru prima dată pe piața din România la Palatul Parlamentului.

ROBOR ÎN SCĂDERE
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor vineri, 31 august, pe piaţa interbancară la 3,22% pe an, de la 3,24% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

LANSĂRI SIB
Atria Urban Resort, proiectul de proporții dezvoltat de SIF Moldova și Cityring în zona lacului Străulești, cu o investiție totală de peste 100 de milioane EUR își lansează oferta comercială în cadrul SIB. Noul proiect se construiește în vecinătatea Colosseum Retail Park, pe un teren de nouă hectare. Atria Urban Resort va pune la vânzare apartamente din prima fază, ce cuprinde un total de 160 de unități (studio-uri, două și trei camere), un parc privat și o piscină dedicată rezidenților. Aceasta este deja în construcție și urmează să fie livrată în trimestrul III 2019.
Sud Rezidențial lansează la SIB Top House Residence, o dezvoltare de 500 de unități locative în cadrul Metalurgiei Park Residence. Noul proiect este compus din trei imobile cu apartamente începând de la 55 până la 110 mp. Pe lângă parcările supraterane va fi amenajată o parcare supraetajată de mari dimensiuni.
Un alt proiect care se lansează în cadrul SIB este Spazio Residence, un ansamblu rezidențial cu un total de 336 de apartamente în zona Bragadiru. Proiectul este o investiție a Water Systems Internațional, parte a unui grup de firme activ în cele mai dinamice sectoare de activitate, de la comerțul cu materiale pentru instalații termice, sanitare și electrice, la construcții și real estate.

LOCUINȚE DE ÎNCHIRIAT
Salonul Imobiliar București este singurul târg de profil unde expun și agențiile imobiliare cu oferte din piața veche, inclusiv locuințe de închiriat. Este o bună ocazie pentru cei care își caută o garsonieră la început de an uinversitar să studieze oferta din cadrul târgului.

CASE DE LA ZERO
Welcome Home, prima agenție de project management imobiliar adresată persoanelor fizice care doresc să își construiască o casă, expune în premieră la SIB. Agenția oferă servicii pentru București și județul Ilfov și poate prelua integral sau doar o parte din proces: identificarea terenului (selectarea de oferte în funcție de buget, suprafață și zona dorită), proiectare (selectarea unui plan arhitectural din baza de date sau proiectare customizată), acte (dosar vânzare cumpărare-teren, certificat de urbanism, studiu geotehnic, obținerea avizelor și a autorizației de construcție), contractul cu antreprenorul general și supervizarea etapelor de construcție, incluzând aici sistemele de automatizare pentru casa inteligentă, proiect de design interior, peisagistică și curățenia finală. Clienții nu au costuri suplimentare, deoarece comisionul agenției este oferit direct de către furnizorii de servicii.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
Vineri, 7 septembrie: 12.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Sâmbătă, 8 septembrie: 10.00 – 19.00, ultima oră de intrare – 18.00
Duminică, 9 septembrie: 10.00 – 18.00, ultima oră de intrare – 17.00
Accesul se face din Piața Consituției, la intersecția Bvd Libertății cu bvd Națiunile Unite.

bottom of page